Nog med nördandet

Nu har jag varit årets supernörd. Köat framför teliabutiken i 10 timmar för att få köpa en ny Iphone.. och det fick jag!
Den är väldigt trevlig.
Blev tillochmed med på bild på en blogg, isabellestromberg.blogg.se

Alltså vädret?

Någon mer än jag som blir helt deprimerad av detta höstväder?? Det är ju slutet av Juli då ska det inte vara typ 10 grader varmt (kallt) ute.
Idag jobbade jag 9-17 hade en supermysig lunch med Paula som kommit hem från London! Behövdes prata ikapp lite där och vi kunde nog fortsatt i några timmat till om bara inte min lunch tagit slut. Efter jobbet träffade jag Hampus syster och vi kilade iväg på Makeupstore som hade återöppning efter branden. Blev en vit och ljuslila/blå ögonskugga, bara för att liksom!
Paula önskade att vi skulle lägga upp lite bilder på vår nya lägenhet i Sthlm så jag ska försöka ordna det någongång under morgondagen. Men nu kommer Hampus vänner och ska förfesta i vår allt för tomma lägenhet.
Just fick mitt schema för första tiden på Scorett i Stockholm, ni hittar mig i Augusti i västermalmsgallerian!

Inte lika länge kvar!

Ja nu är det inte lika länge kvar tills vi åker tillbaka till Stockholm! Ska bli trevligt. Idag regnar det ute och ser ut som värsta höstvädret, ska väl ut med Chip snart så vi får se hur kalla vi är när vi kommer in sen!
Jennie-Lie gick precis till jobbet, stackarn!
På fredag så åker jag till Pappa och Anita en sväng på hemsön och tittar till deras nya stuga, ska bli skoj!

Update

Förlåt för dålig uppdatering men det finns inte så mycket att skriva om här just nu. Jag har iallafall jobbat en vecka imorgon på jobbet, då är det bara 2 veckor to go innan vi flyttar ner på riktigt! Skrev på ansvarspapper för butiken så nu är Scorett butiken MIN, bara MIN i 2 veckor ;) haha näe kanske inte riktigt, ska bara se till att allt rullar på som vanligt! Kul med lite mer ansvar iallafall!

Här i Östersund är det lite kyligt, igår fick Hampus stå i mjukisbyxor och vinterjacka och grilla, för grilla skulle han minsann! Idag var det lite varmare men trots att det varit sol hela dagen har det bara varit ca 15C, KNASIGT!

Nu ska vi se slutet på en film vi började se igår natt, Valentines day, verkligen jättebra film med hur många bra skådisar som helst. Namn som Patrick Dempsey, Julia Roberts, Anne Hathaway, Aston Kutcher, Jessica Alba m.m m.m Spännande att se hur allt slutar, lite jordgubbar till filmen blir det också.

Ha en bra fredagkväll mina vänner
/
JL

Östersund

Ja vi är tillbaka i Östersund för några veckor. Lägenheten är tom, men vi har varandra :) Imorgon så ska både jag och Jennie-Lie jobba iaf:-D helt underbart att få göra något produktivt.
Vi ska kanske grilla ikväll, eller så ska vi på bio, eller så blir det något annat..!

Gröna lund

Ja igår var vi på gröna lund med Jennie-lies mamma och lillebror, det var mycket trevligt!



Och sen så har vi gjort ett litet MangroveTräsk av våra växter också, ställt alla i skålar och fyllt med vatten, får se hur det går! Här är iaf vår ena Chili (Eller är det paprika?)

För lite att göra!

Börjar kännas att jag inte jobbat på ett tag..! Längtar verkligen till Berghs nu, det ska bli tokigt roligt! Just nu sitter jag ute på balkongen på femte våningen, lyssnar på cookies n beans och samlar tankarna.

Solsolsol...

...det är så härligt att vakna av att solen lyser och fåglarna som kvittrar. Dock inte lika härligt att bli väckt av ett sms från chefen som påminner en om verkligheten som börjar på Måndag. Jag vill inte åka härifrån,  inte nu när vi äntligen börjar få ordning på allting. Och hemma har vi absolut ingenting kvar, bara en tom lägenhet som vi ska vara i i tre veckor. Men det är bara att hålla ut sista tiden nu!

Vi har väl inga speciella planer idag, mamma och Jesper kommer inte förrän 21.30 ikväll så innan det måste vi väl hitta på något spännande. Hampus är just nu på banken igen eftersom hans bankman var sjuk igår, så nu hoppas vi han är där idag.


Wii

Hampus har sprungit iväg för att köpa lite toapapper, tycker inte om när han är ute, här, själv så här sent men antar att man borde börja vänja sig. Pajen han lagade var otroligt god och till det gjorde han en mumsig sallad med tomat och smörstekta champinjoner och hemmaodlad sallad.

Nu har vi även visat Marlene och Martin vår lägenhet och tog lite wii-spel också eftersom vi har tyvärr dåligt med sällskapsspel, men vi har bestämt oss för att införskaffa några!

Chip är helt slut efter dagen och har självmant gått och lagt sig i sin egen bur i sovrummet. Ni förstår inte hur skönt det känns att han äntligen börjar bli lite lugnare och lite självständigare. Men som sagt det går i vågor så vi ska inte hoppas förmycket nu bara.

Mamma ringde för någondag sedan och klagade på att jag och Hampus pussades på alla bilder de hade av oss tillsammans. Så jag har kikat igenom lite bilder och hittade faktiskt några här där vi inte pussas.
(Förresten kommer min mamma och lillebror på besök imorgon, och på Lördag blir det grönan!)






Sista bilden är ju typ en halvpuss...men de var de bilder jag kunde hitta här på hampus dator. Är ju svårt när man ska vara så nära varandra att inte pussas, åtminstonde när man har världens mysigaste pojke!

Lots of Love
//
JL

Bad och lek

Nu är pajen i ugnen så jag passar på att skriva lite..! Chip och Jennie-Lie sover i soffan. Vi har haft en riktigt mysig dag ute i hässelby och badat och lekt en massa. Vi var där med Marlene, Martin, deras hund Macho och Martins föräldrar vilket var supertrevligt. Chip och Macho lekte tillslut, äntligen!

Hemma

Vi hade en jättemysig tur till IKEA igår, resan dit med tunnelbana och buss tog lite över en timme. Så när vi skulle hem var vi lite nervösa, vi hade ju bara en full påse och ett paket med en tv-bänk, men det är en bit från tunnelbanan och hem och plus stå och byta tunnelbana lite här och där och ta sig på och av tågen.
Men när vi gick ut hade de gratis IKEA bussar!!! hur bra är inte det!? Den stannade vid Fridhemsplan 2 t-banestationer från oss. Så vi skulle ta t-banan hem sista biten men när vi går över vägen ser vi att det står en buss där det står Fredhäll på, vi hoppade på den och hamnade på gatan nedanför oss! Hur smidigt som helst, 27 minuter tog det då!

Så nu börjar denna lägenhet äntligen kännas som ett hem!

Hampus är iväg på ett bankmöte och jag sitter här med Chipset i knät och myser. Senare idag ska vi ta oss till Marlene och Martin och bada lite, mys!!!

Love
//
JL

Alla dessa kläder...

...vet inte hur jag ska lyckas få plats. Har med lite avsikt undvikt att packa upp mina klädkartonger, men nu tog jag tjuren i hornen och började plocka upp allt. Har nästan nästan fått in en hel kartong i det lilla utrymmet vi har. Gick faktiskt lite bättre än vad jag trodde, enda tills jag kom på att jag har nästan en halvkartong kvar med underkläder, danskläder m.m m.m....Så nu tar jag med mig min älskling och plånboken och åker till IKEA! Ska försöka hålla hårt i plånboken, men lite skönt eftersom vi faktiskt inte får plats med fler saker här hemma. Så det vi ska kika på är bara en massa förvaring och kanske en billig TV-bänk eftersom att man nu nästan får nackspärr av att kika på TVn.


Så nu ska vi göra oss iordning det sista :)
//
JL

Kvällspromenad

Nu har vi varit ute på en kvällspromenad, det vara mysigt! Vi har även bokat tågbiljetter till Östersund, åka tåg med Chip ska bli lite av en upplevelse..!

Bio!

Idag så gick vi på bio på sergel, det var kul! Biostaden 1-6 kan nog värma sig i salong 1 på sergel om den fryser :)
Vi passade på att äta lite tacos innan bion på restaurang och allt, fräsigt värre.Eftersom att jag just fått kläm på dethär med att posta brev så postade jag ett  papper till länsförsäkringar också ang Iphonedödaren, aka Fredhälls klippbad. Chip och jag var ute och sprang idag i helt otroligt långa 15 minuter! haha pinsamt kort men det var faktiskt chip som inte orkade =) alldeles för varmt för han just nu, fast just nu i skrivande stund är det bara 26C, brrr ;)




"We can build real men, out of snow...!"



Chip är en utehund

Äntligen så  har vi sett eureka S04E01, niice!
Chip har hittat ett nytt mysigt ställe att sova på, ute på balkongen. Han är så söt!


Igår var det faktiskt väldigt fint utanför vår balkong, såhär såg det ut:


Tror vi kanske ska gå på bio ikväll, då minsann ska jag ta kort på Shrek som sitter uppe på biotaket.

Hejjrå.

Godmorgon Sverige!

Hampus har varit ute och tagit en liten springtur med Chip medan jag röjde undan lite disk här hemma sedan middagen igår. Vi packade upp 3 kartonger till igår så nu tror jag bara att det är 3 kvar!! Förhoppningsvis tar vi oss i kragen och fixar det sista, typ idag. På Fredag får vi besök av mamma och lillebror, så innan dess så ska vi verkligen vara klara med allt. Och på Söndag ska vi åka hem igen, men det är bara för tre veckor så det är bara att hålla ut det sista nu! :)

Chip tycker det är varmt och gör inte så mycket annat än att dricker och sover, och nu när vi bor så här högt upp (5e vån) så vill han inte stå och kika som han gör hemma i Östersund.


Kram från oss alla tre



Nu har vi varit på stan igen.

Det fortsätter vara sjukt bra väder här, nästan för bra för att vara sant, enligt yr.no har östersund 25C och vi har 30C, haha :)

Fick med jennie-Lie med in på konserthuset för att titta på lite fotoutställning, grymt! sen åt vi glass utanför på trappan.

Ja just det, vi hittade hemtex också.


Tänkte skriva ett inlägg

Men Jennie-Lie hann före! rackarns.
Var nyss ute med Chip, han gillar numera att lägga sig i gräset och krypa mot andra hundar, tror han är en tiger denhär veckan =)

Hampus fixar och donar

Här går min telefon för fullt, men inte är det jag som ringer. Näe Hampus har varit uppe en stund längre än mig( vaknade väl för si så där en halvtimme sen) och håller på och ringer och fixar och donar. Saker han fixar med är sin försäkring på telefonen, lån till skolan, studielån och just nu pratar han med sin mamma :)
Men jag har snott hans dator istället, haha!

Igår hade vi en supertrevlig kväll med min fina gamla vän Marlene och hennes Martin, har inte sett henne på en bra tid så det var kul att få prata ikapp lite. Och de hade ju världens sötaste lilla valp hemma, Matcho, en Australian Shepard som var ungefär lika stor som chipset. De gick runt i lägenheten och kikade på varandra men tyvärr så var Chip lite grinig ibland och Matcho vart en liten fegis! Men ojjjjj så söt han är!

Nu ska vi visst göra oss iordning för att åka in till staden en sväng, molnigt men ändå varmt idag.

Kram på er alla
//
JL

Första doppet

Det blir mycket första just nu, men det är ju för att allt vi gör här är nytt och roligt :)

Idag mötte vi upp Hampus kusin Fredrik och hans sambo Malin för ett dopp vid klipporna, Hampus har tjatat om detta och var överlycklig. Chipset fick också följa med, skötte sig jätte bra även fast vi snart upptäckte att vi inte skulle kunna vara ute i den stekande solen så länge med honom.

Jag och Chip höll oss på land och njöt i solen medan Hampus hoppade i vattnet med Fredrik. De var i en bra stund innan jag ser att Hampus simmar in mot land med en vit klump i handen. Det är hans älskade Iphone som också fick sig ett dopp, han fick ju nya shorts med fickor i av mig i present och glömde ta ur båda nycklar och telefon. Nycklarna var kvar men tyvärr ser det mörkt ut för telefonen, och Hampus sörjer här för fullt. Men jag lockar han med att den nya snart släpps, då får han ju köpa den. Så vill ni Hampus något så får ni ringa honom på min mobil.

Nu ska vi åka och kika på Fotboll hos Marlen och Martin och deras lilla Matcho, håller tummarna för att Chip sköter sig också!

Kram//
JL

Allt känns så bra

Jag trivs bara bättre och bättre här nere, nu har vi haft några toppen dagar med fint väder och det finns så mycket att göra så man vet inte vart man ska börja.

Hampus har ju sagt vad vi har gjort idag så jag tänkte bara uppdatera er och säga att det här kommer att bli toppen, lägenheten börjar likna ett hem, vårat hem, börjar bli mer och mer bekant med området och så länge vi har varandra så kommer allt att bli bra!

Känns lite kämpigt att åka hem igen nästa vecka, vill bara vara kvar och vänja mig vid att vara ifrån allt där hemma, familjerna, vännerna och tryggheten. Just nu känns det bara som att vi är på lite semester, det är nästa gång det riktiga livet här nere börjar.

Imorgon blir det sol och bad för oss med Hampus kusin, spännande va? =)

//
JL

Smörknivar

Idag skulle vi badat på Lidingö men det blir konstigt väder så v gick på stan istället. Peder, en fotbollskompis från stockholm, fick visa runt oss lite. Vi var en sväng till sturegallerian och tittade på lite rea, uppmärksammade svampen på stureplan och premiäråt på en sjukt trevlig restaurang, vapiano, det var inte sista gången!
Vi tänkte sen att GRANIT är ju trevligt, så vi handlade lite mer där, bla smörknivar! jojo =)
Chip fick vara hemma, han sov när vi kom hem. Duktig hund vi har!

//Hampus

Lite spontan nervositet!

Suttit och fyllt i det sista pappret som CSN ville ha in och då slog det mig att jag börjar ju faktiskt skolan om 37 dagar. Jäklarns vad rooligt det ska bli!
Jennie-Lie och Chip sover fortfarande, men det gör inte jag =) ska bjuda på en morgonbild från balkongen tänkte jag.

Första dagen i staden!

Eftersom att det gick så bra igår när vi lämnade Chip ensam så bestämde vi oss för att ta en sväng in till staden och inhandla lite saker för att få till allt här i lägenheten.
Det blev lite lampkopplingar, apparatsladd, förvaring till badrummet (eftersom att badrummet är väldigt litet så måste man tänka till hur allt smink ska få plats!).

Sen tog vi en lunch på stan, blev färskpressad juice och wraps som vi tog med oss ut till fontänen vid sergels och åt. Efter det tyckte vi att hunden varit ensam hemma nog länge så vi tog och åkte hem.

Hampus har varit världensbästa och satt upp alla lampor medan jag bara har legat i sängen och slöat (fick världens ondaste huvudvärk, jag som inte brukar ha ont i huvudet?). Men nu har jag faktiskt hjälpt till med att flytta lite lampor och annat småplock som jag gör bäst. Tur att vi kompleterar varandra så bra jag och min darling.

Vet ni vad vi ska göra nu? Vi ska hämta ut två canvastavlor som vi beställt från extrafilm.se, de hade ju erbjudande ta 2 betala för 1 så vi passade på. Blev en bild på Chipset och en bild ifrån thailand. Håller tummarna för att de blivit bra!

//
JL


Ut och busa

Nu är Chip och Jennie-Lie ute och busar på baksidan, tror chip gillar allt gräs :)
Det är lite mulet här idag, bara lagom varmt! blir nog att åka in till typ granit idag och köpa lite saker till lägenheten..!

Fruktmys

Nu har vi lyckats packa upp 2 kartonger till, mesta dels kökssaker. Hampus och chip har precis varit ute på promenad och träffade tydligen på en liten Yorkshireterrier som han fick leka lite med. Alla här nere är mycket mer vänligt inställda mot hundar än vad jag vågat hoppas på. Alla man träffar i trapphuset kommer fram och klappar lite på honom och pratar lite med honom, så han trivs vill jag lova!!

Jag har gjort lite fruktmys nu, äpplen, banan, apelsiner, jordgubbar med gräddmjölk och choklad! Så nu rundar vi av dagen med detta och en film!

Kram på er alla!

Jennie-lie lagar mat till oss

Nu gör darling mat till oss, underbara hon!

Ensam hemma

Nu har Chip varit ensam hemma för första gången i nya lägenheten på Kungsholmen! det gick bra, 5 st skall i början sedan helt tyst i resterande 27 minuter. (Vi spelade in han)

Vi passade på att handla lite middag och en massa frukt som vi tänkte äta ikväll, tilsammans med lite choklad kanske =)

RSS 2.0